На часі: в Києві розпочалося електронне голосування за дерусифікацію вулиць столиці



У Києві стартувало електронне голосування за перейменування вулиць столиці, назви яких пов’язані з країною-агресоркою росією та її союзницею Білоруссю.

Про це повідомив заступник мера Києва з цифрової трансформації Петро Оленич у Telegram-каналі.

За його словами, новий інструмент електронної демократії запустили у додатку "Київ Цифровий".

Перша тема - перейменування й дерусифікація вулиць в Києві. Всього в переліку близько 300 назв.

Взяти участь можуть усі громадяни України, для верифікації використовується Bank ID. Вибирайте розділ "Електронна демократія", оновлюйте застосунок і віддавайте свій голос до 19 червня включно. Всі результати передадуть у Київраду для подальшого розгляду та експертизи, - зазначив Оленич.

За словами секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, у час повномасштабної війни необхідно позбутись усіх сумнівних та хибних знаків російсько-української дружби, які впливають на нашу культурологічну свідомість та сприяють розповсюдженню російської пропаганди та фальсифікації української історії.

Наразі вже сформовано остаточний перелік міських об’єктів, які підлягають перейменуванню, до списку наразі увійшли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією. Кияни можуть визначати нові назви міських об’єктів шляхом рейтингового електронного голосування. Міська влада закликає мешканців відповідально та свідомо обирати, оскільки присвоєння нових назв топонімічним об’єктам має важливе історичне та національне значення, – наголосив Володимир Бондаренко.

Для того, щоб проголосувати в додатку "Київ Цифровий":

– обирайте "Електронна демократія" ⟶ "Голосування за дерусифікацію";

– переглядайте перелік назв і натискайте "Проголосувати".

Нагадаємо, раніше міська влада Києва вирішила призупинити процес перейменування вулиць, станцій столичного метрополітену та інших топонімів, а також демонтажу пам’ятників та табличок. Тому що до цього потрібно підійти з наукової точки зору та відповідно до законодавства.

Читайте також: У Києві п’ять станцій метро отримали нові назви: що обрали кияни

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW