Поліцейські Житомирщини відмічають зниження кількості ДТП у регіоні на 40 відсотків



Позитивні тенденції стосуються і загальної кількості автопригод, і ДТП із потерпілими у них. Поліцейські продовжують превентивну роботу серед учасників дорожнього руху, закликаючи неухильно дотримуватись ПДР і заходів безпеки.

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП в області, упродовж п’яти місяців 2022 року кількість дорожньо-транспортних пригод у порівнянні з аналогічним періодом 2021-го зменшилася на 40 відсотків. Зокрема, у минулому році зареєстровано понад 1680 ДТП, у 2022 році – трохи більше тисячі автопригод. Крім того, правоохоронці зафіксували зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод з потерпілими – з 306 у 2021 році до 216 – у 2022-му. Цьогоріч у ДТП загинули 33 людини (у 2021 – 60), травмовані – 314 (у 2022 - 397).

Поліцейські відзначають, що найпоширенішими видами ДТП з постраждалими залишаються зіткнення транспортних засобів (81), наїзд на пішохода (50), наїзд на перешкоду (46) і перекидання автомобіля (22).

Серед причин, що призводять до трагічних ДТП, виділяють перевищення безпечної швидкості руху (104), порушення правил маневрування (56), кермування у нетверезому стані (10) тощо.

Цього року на автошляхах Житомирщини сталося 37 дорожньо-транспортних пригод за участі неповнолітніх, 35 з них – з постраждалими. Як наслідок, загинула 1 дитина, ще 41 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Тож правоохоронці нагадують учасникам дорожнього руху про важливість дотримання правил безпеки, що допоможуть уникнути аварійних ситуацій на дорозі.

Керуючи транспортним засобом, завжди будьте максимально обережні, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Користуйтесь пасками безпеки, дітей перевозьте у спеціальних кріслах, що допомагають уникнути травмування у разі автопригод.

Дотримуйтесь безпечної поведінки самі та привчайте до цього дітей!

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW