У Житомирі стартує проєкт психологічної підтримки «ПОРУЧ», — ФОТО



У Житомирі втілюють проєкт соціально-психологічної підтримки «Поруч», аби допомогти дітям, постраждалим через війну. Відновлення через спорт - новий напрямок спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ - ПОРУЧ.

Читайте також: Загадковий підвал урочища Дуби на Житомирщині відкриває свої таємниці

Проєкт передбачає роботу груп психологічної підтримки, арттерапію, майстеркласи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття. Спортивну складову проєкту реалізуються благодійний фонд "Розвиток футболу України" у партнерстві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

«Ми розпочинаємо заняття для дітей з числа вразливих категорій: внутрішньопереміщені особи, діти військовослужбовців, а також діти позбавлені батьківського піклування. Ми хочемо показати та донести, що через спорт можна підтримати дітей. Це буде робота з психологами, заняття спортом і спілкування один з одним. Хочу сказати, що саме атмосфера спорту на стадіоні, спілкування з тренерами дасть змогу краще розумітися, а потім навіть і обрати футбол як заняття спортом», - каже заступниця міського голови Марія Місюрова.

Спортивні майданчики будуть розділені на зони, де почергово діти займатимуться з психологом, потім гратимуть у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні волонтери розкажуть та продемонструють, що робити у випадку травм. Загалом такий формат роботи сприятиме психологічному відновленню після пережитого травматичного досвіду та подоланню страхів.

Перші заняття вже розпочинаються цього четверга о 18.00 год на стадіоні «Спартак Арена».

Джерело: Житомирська міська рада

 Читайте також: На Житомирщині чоловік випадково натрапив у полі на каску, під якою виявилися останки солдата Червоної армії, — ФОТО

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW