Війська рф намагаються знищити ще один завод та навмисно обстрілюють багатоповерхівки: як минула ніч у найгарячіших точках України



Розпочалася сто одинадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та завдання ракетних і авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури на території України.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках. 

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

У Сєвєродонецьку окупанти намагаються знищити завод «Азот» та навмисно обстрілюють багатоповерхівки

Артилерією противник руйнує вщент багатоповерхівки та об’єкти промисловості, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зафіксовано одне цілеспрямоване влучання в об’єкти сєвєродонецького «Азоту» та «Склопластику». 

Зруйнований міст, приміщення обласної ДСНС, обстріляні прилеглі селища Синецький та Павлоград. 

Є інформація про загиблих, до яких через щільність обстрілів важко дістатися. 

Багато пошкоджених багатоповерхівок в старих районах Сєвєродонецька, деякі з них російська армія розстрілювала так, щоб знести до самого фундаменту. Втім, наступ в районі Метьолкіного у них не вдався.

Над Чорним морем знищили дві ворожих ракети

Окупанти зранку випустили їх з території тимчасово окупованого Криму у напрямку Одещини. Як зазначили в ОК «Південь», ракети типу «Онікс» збили підрозділи протиповітряної оборони.

Зазначимо, що П-800 «Онікс» – радянська надзвукова протикорабельна ракета середнього радіусу дії.

Ворог вдарив «Ураганами» по Дніпропетровщині

Окупанти обстріляли два райони області – Криворізький та Синельниківський, повідомив голова ОВА Валентин Резніченко. 

Ворог ударив з «Ураганів» по Апостолівській і Покровській громадах. Люди, попередньо, не постраждали.

"Через обстріл Зеленодольської громади, що стався напередодні увечері, загинула жінка. Її тіло знайшли сьогодні ранком біля дачного будинку. 

На жаль, це вже третя смерть від ворожих «Ураганів» за останній тиждень. Ворог щодня обстрілює наші громади у Криворізькому та Синельниківському районах", - повідомив Валентин Резніченко. 

У Покровській громаді пошкоджені будинки. На місці обстрілу працюють піротехніки – обстежують територію.

Щодо Криворізького району: вчора ввечері окупанти вдарили по Малій Костромці. Руйнувань немає, люди неушкоджені. Ворог влучив по околицям села, наслідки – на фото.

Ворог атакував Сумщину: є загиблий і поранені

Окупанти обстріляли Сумщину з мінометів та безпілотника. 

«Після 12 годин росіяни відкрили мінометний вогонь, 14 вибухів. Есманська громада. Майже о 14 на територію Великописарівської громади ворожий безпілотник скинув боєприпас (гранатометний постріл). Внаслідок вибуху 2 людей поранені, один загиблий», – повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Ще один мінометний обстріл стався близько 17 годин, зафіксовано 30 «прильотів».

За даними ДПСУ, опівночі ворог відкрив вогонь по прикордонній території Шосткинського району — пролунало 10 вибухів мін та артилерійських снарядів.

Ситуація станом на ранок:

О 5:30 ранку ворог розпочав артобстріл Зноб-Новгородської громади, 21 прильот з реактивних систем залпового вогню та САУ.

Після 5:30 територію Краснопільської громади обстріляли з артилерії.

О 6:30 ворог відкрив артилерійський вогонь по території Есманської громади: 28 прильотів з реактивних систем залпового вогню.

Коротко про ситуацію на Харківщині 

Минулої доби російські окупанти продовжили обстріли Харкова та Харківського, Ізюмського, Богодухівського та Чугуївського районів області.

Унаслідок обстрілів у селищі Жуковського 1 цивільна людина поранена.

В області пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, склади, сталися лісові пожежі. У с. Малинівка через обстріли окупантів поранення отримали 2 дітей – хлопчик 11 та дівчина 17 років. У смт Печеніги поранена дитина 3 місяців, на жаль, її 35-річна мати загинула. У с. Загороднє 1 поранений. 

Загалом в області 1 людина загинула, 5 - поранені, в тому числі 3 дітей.

У Харківському районі через влучання чотирьох російських ракет сталася пожежа у складських приміщеннях, горіли вантажні автомобілі. Площа займання склала 2000 кв. м.

На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог, як і раніше, сконцентрований на обороні. На Ізюмщині ворог намагається встановити контроль над Богородичне та готує наступ на Слов'янськ.

Наші захисники протидіють ворогу, завдаючи йому відчутних втрат. У районі Ізюма нашими військовими знищено черговий російський вертоліт Ка-52.

На Донеччині ЗСУ тримають лінію фронту

Ворог обстрілює позиції та населені пункти, завдає ракетних ударів. За добу російська армія вбила двох цивільних, п’ятеро отримали поранення. Ворог навмисно знищує об'єкти критичної інфраструктури.

На Херсонщині напруга не спадає

За інформацією мешканців області, напруга не спадає, адже окупанти продовжують обстріл сусідніх регіонів із території Херсонщини, а також хочуть знову захопити втрачені села. Стабільно тяжкою залишається ситуація у всьому Бериславському районі. В більшості населених пунктів відсутня вода, світло, газ.

На Миколаївщині знову обстріли

Вночі обстрілів зазнала Інгульська громада. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. Зранку обстріляли Парутинський старостинський округ Куцурубської громади.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW