"Дає людям надію": миколаївський театр бере участь у "Мельпомені Таврії" з виставою "Коли повертається дощ", - ФОТО, ВІДЕО



13 червня Миколаївський академічний художній драматичний театр бере участь у "Мельпомені Таврії" з пʼєсою "Коли повертається дощ".

Цьогоріч фестиваль проводять під гаслом "Голос Херсонщини" в підтримку тимчасово окупованої області. Щороку фестиваль викликав справжній фурор серед поціновувачей театру.

Як розповів кореспонденту 0512.ua директор театру Артем Свистун, миколаївський театр не стоїть осторонь, адже Херсон та Миколаїв - були і є Україною. 

- В 2020 фестиваль був на два міста. І перший фестиваль "Мельпомени Таврії" відбувався на два міста - Херсон та Миколаїв. У нас дуже потужні звʼязки з херсонським театром. Щороку ми їздили один до одного на гастролі в рамках фестивалю....Мельпомена приймала й різні театри світу. Ми продовжуємо брати участь і в цей раз.

Наразі виставу неможливо провести офлайн - з глядачами та в приміщенні театру, тому буде показаний запис п'єси. Директор театру також пояснив, чому для показу вибрали виставу "Коли повертається дощ".

- Це прагнення до світлого, том що кожна людини хоче бачити світло в кінці тонеля. І ця спрага, жадання, коли нарешті піде дощ. Це філософська алегорія. Ця вистава дає людям надію, що врешті піде дощ і що все буде Україна, якщо порівняти з тим, що зараз відбувається. 

Для довідки: «Мельпомена Таврії» - міжнародний театральний фестиваль, який відбувається щорічно у Херсоні. Заснований у 1999 році. За 22 роки існування зіграно близько 450 вистав за участі понад 200 театрів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW