Україну накриє атмосферний фронт з грозами та градом: прогноз погоди на 14 червня



Новий синоптичний тиждень в Україні розпочинається послабленням спеки. У західних областях завтра, 14-го червня, стовпчики термометрів тупцюватимуть поблизу досить скромних, як на літо, 18-24 градусів тепла.

Про це повідомляє редакція. 

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що у північних областях, на Вінниччині, у Кропивницькому з районами та на Черкащині очікується протягом дня вівторка також комфортна температура повітря, від +22 до +28 градусів.

Проте на Півдні, Сході, у Дніпрі з районами, на Полтавщині ще затримається спекотна погода, від +27 до +32 градуси.

Вітер в Україні буде завтра північно-західним, 5-10 метрів за секунду. Дощі випадатимуть вкрай нерівномірно.

14-го червня Україну перетинатиме атмосферний фронт і тому спочатку, найближчої ночі, дощі пройдуть в західних областях, торкнуться Вінниччини.

У ранкові години вівторка опади посунуться на Північ та Центр.

Впродовж дня періодичні короткочасні дощі та грози передбачаються у південній частині, місцями в центральних областях і завтра ввечері дійдуть до східних областей.

У Києві 14-го червня спеки не буде. Максимальна температура повітря становитиме +24, +25 градусів. 

Дощ у столиці можливий завтра вранці чи в першій половині дня вівторка.

Перша половина дня у Дніпрі буде ясною, а після обіду з'являться хмари. Удень піде дощ, який до вечора повинен послабшати. Також є попередження про град, діаметром 6-19 мм. 

За останні 130 років 14 червня спостерігалась максимальна температура повітря +34.6° у 1998 році, а мінімальна 7.7° у 1950.

Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Мелітополі вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ із грозою, проте ближче до вечора він закінчиться. Очікується також град, діаметром 6-19 мм. 

За останні 130 років 14 червня спостерігалась максимальна температура повітря +34.5° у 1998 році, а мінімальна 7.1° у 1984.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучеників Устина Філософа і Харитона. У народі помітили, якщо в цей день довго кує зозуля - очікується тепла погода без холодного ранку. Ранок цього дня мав для селян велике значення - по ньому визначали урожай: гарний ранок на Устина - гарний налив жита; дощ, похмуро - урожай на льон і коноплі. Для 14 червня існує красива сімейна традиція: вечір цього дня слід провести наодинці з коханою людиною, тоді у сім'ї буде щастя.

Також Наталка Діденко відмітила, що найближчими днями спека послабне навіть у південній частині та в східних областях України.

За дощами будемо стежити разом. Влітку вони ніколи не завадять.

"Дощі, спека, періоди свіжості, літня веселка, ранкові серпанки, навіть град, шквали і грози - хай до цього синоптичного кошика щодня потрапляють наші надії на краще, наша душевна рівновага, наша щоденна вдячність тим, хто дає нам можливість насолоджуватися літом", - пише Наталка Діденко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW