Рятувальники та лісівники Чернігівщини провели спільні навчання щодо ліквідації лісових пожеж



9 червня на території одного з лісових господарств у Чернігівському районі за участі підрозділів ДСНС та працівників лісової охорони відбулося спільне пожежно-тактичне навчання з ліквідації можливих пожеж у лісових масивах.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

За їх тактичним задумом, черговим було помічено умовне значне задимлення на території лісового масиву. Від лісгоспу до місця пригоди були направлені сили і засоби, зокрема пожежна автоцистерна і трактор з плугом, а також організовано взаємодію з Головним управлінням ДСНС в області щодо залучення піротехнічного підрозділу для обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів та супроводу пожежної техніки до місця виникнення пожежі.

Після вилучення саперами протитранспортної міни лісокористувачі розпочали гасіння кромки настилу за допомогою ранцевих оприскувачів та пожежних стволів. Трактором, оснащеним плугом створено мінералізовані смуги. Враховуючи швидке збільшення площі загоряння, були залучені додаткові підрозділи Головного управління ДСНС, місцевої пожежної команди на автоцистернах і трактор з обладнаною ємністю для води лісового господарства. Спільними діями рятувальників та лісокористувачів пожежу ліквідовано.

Після практичної частини, відбулась і теоретична, під час якої фахівці ДСНС продемонстрували присутнім найпоширеніші види вибухононебезпечних предметів, на які можуть натрапити люди, а також довели основні заходи безпеки та алгоритм дій у разі їх виявлення. Наприкінці учасники навчань підвели їх підсумки, а також обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Слід зазначити, що такі навчання є важливими і для рятувальників і для лісівників, адже вони мають змогу практично скоординувати та відпрацювати спільні дії по гасінню лісових пожеж.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW