На виплати для військових за травень перерахують понад 65 мільярдів



Міністерство оборони перерахує загалом 65,2 мільярда гривень на виплати українським військовослужбовцям за травень.

Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Станом на 8 червня Міністерство оборони профінансувало військовим частинам 16,1 мільярд гривень грошового забезпечення... Загалом за травень будуть виплачені у червні військовослужбовцям 65,2 мільярда гривень - це грошове забезпечення", - сказала вона.

Вона підкреслила, що грошові виплати у сфері оборони здійснюються у поточному місяці за попередній.

Також Маляр зазначила, що з 2 по 8 червня для забезпечення підрозділів ЗСУ Міністерство оборони передало: більше ніж 21 тис. одиниць бронежилетів, більше ніж 7 тис. шоломів, більше ніж 10 тис. комплектів форми, більше ніж 5 тис. пар взуття.

Маляр також повідомила, що Міноборони вже запустило процес підготовки до зими і вже отримує зимову форму.

Вона також зазначила, що потреби Збройних сил України динамічно змінюються і Міноборони на це реагує, укладаючи нові контракти для закупівлі.

"У травні запит Збройних сил на бронежилети, у порівнянні з квітнем, зріс на 82%, запит на шоломи збільшився на 55%, потреби в літніх черевиках збільшено на 60%", - сказала Маляр та додала, що Міноборони намагається забезпечити регулярне та постійне постачання.

Вона зауважила, що у Медсил ЗСУ функціонує школа тактичної медицини і вже відповідні курси пройшли близько 600 бойових медиків і вони розподілені у прифронтові мобільні стаціонарні шпиталі та надають кваліфіковану допомогу пораненим.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW