"Пекельна спека і важкі тропічні зливи вже скоро": синоптики попередили про вражаючу погоду цього літа



Віра Балабух, екологиня-кліматологиня, зробила прогноз щодо того, чи виявиться літо в Україні справжньою несподіванкою. Експертка попередила про чергування страшної спеки і майже тропічних злив.

Як інформує "Obozrevatel", така погода обумовлена незвичайним явищем Ла-Нінья, коли холодна течія перебуває на поверхні Тихого океану. 

"Ла-Нінья може спостерігатися рік, рідше два роки поспіль. Цього року очікувалося, що Ла-Нінья перейде у фазу Ель-Ніньйо, але цього не трапилося. Так що цю течію ми спостерігатимемо третій рік поспіль", – сказала вона.

Кліматолог уточнила, що літо буде спекотним, а температура повітря - досить високою. Переважатиме антициклональна погода з дефіцитом опадів.

Найспекотнішими та посушливими місяцями літа стануть липень та серпень. За словами Балабух, опади випадатимуть нерівномірно.

Вона уточнила, що довгий час дощів не буде, а потім піде злива, під час якої випаде місячна, а то й дво-тримісячна норма опадів.

"Типові для такої погоди й смерчі. Також для Ла-Ніньї типові і затоки холодного повітря, тому прохолодні дні влітку також будуть", – додала фахівець.

Нагадаємо, найближчими днями на Україну очікують спекотні дні – стовпчики термометрів піднімуться до +30 °С. Також цього тижня очікуються дощі із грозами.

Також підписуйтеся на наш Telegram-канал, де багато цікавих новин, фото і відео!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW