Як допомогти собі



Як допомогти собі, фото-1

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з ЮНІСЕФ в Україні надає поради

У кризових чи надзвичайних ситуаціях дорослі також почувають себе вразливими та часто можуть переживати різні емоції.

Втома, сум, розчарування, знервованість, надмірна турбота, занепокоєння — це емоції, з якими стикаються дорослі під час війни. Тому не дивно, що на турботу про своїх дітей, інколи не вистачає сил. Що робити?

Скористайтеся порадами та попіклуйтеся про себе!

Прийміть, що це складний час, але ви з усім впораєтеся. Використайте свій досвід, навички та ресурси, якими користувалися, коли було складно.

Ви не одні у тому, що відчуваєте. Обмінюйтеся ідеями та планами того, що будете робити, коли все закінчиться.

Дозвольте собі прояв власних емоцій. Якщо, наприклад, ви хочете поплакати — зробіть це. Бо так ви проживаєте і природно реагуєте на те, що відбувається.

Намагайтеся піклуватися про себе. Відпочивайте та розділяйте з іншими дорослими обов’язки по догляду за дітьми.

Намагайтеся зробити розпорядок дня та його дотримуватися.Наприклад, робіть розминку вранці та вчасно лягати спати. Долучайтесь до нової діяльності.

Знайдіть того, кому довіряєте, щоб проговорити свої турботи. Ви також можете скористатися можливістю поспілкуватися з психологом. Долучайтесь до наших груп психологічної підтримки для вчителів, батьків та підлітків «Поруч» — https://poruch.me/

Уникайте будь-якої негативної поведінки. Спробуйте «перемикати» стресові переживання на фізичну активність. Так ви зможете зняти тілесне напруження і «відпрацювати» адреналін, що виділяється в стресових ситуаціях.

Пам'ятайте, що піклування про себе допоможе зробити вас сильнішими і здатними піклуватися про людей, про яких вам потрібно піклуватися.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW