На Чернігівщині близько 20% призовників непридатні за станом здоров’я



На Чернігівщині близько 20% призовників непридатні за станом здоров’я. Про це в ефірі «Українське радіо: Чернігівська хвиля» розповів обласний військовий комісар Олег Гончарук, пише «Суспільне Чернігів».

«Військово-лікарські комісії виносять рішення – «придатний», тобто можливе зарахування до всіх військових частин. Або є ще «обмежено придатний» чи «непридатний». У багатьох в мирний час висновки «непридатні», але у воєнний час – «обмежено придатний». Тобто людина, наприклад, може бути непридатна до проходження служби в Силах спеціального призначення, але у Сухопутних військах, військах зв’язку, де немає великого навантаження, то людина може проходити службу», – сказав він.

Олег Гончарук, нагадав, що зараз повістку можуть вручити будь-де – на блокпості, в парку та скверах:

«Але вручення не говорить про те, що на наступний день призвуть до лав Збройних Сил. Ні. В першу чергу це потрібно для з’ясування всіх даних, який стан здоров’я та чи підходить цивільна спеціальність для військових».

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW