Військовослужбовці та один з "Привидів Дніпра" привітали діток-переселенців зі святом, - ФОТО



Цьогоріч в Україні Міжнародний день захисту дітей відзначається в умовах дії воєнного стану. Свято покликане захистити малюків від насильства, голоду й неможливості здобути освіту та медичну допомогу. У Дніпрі сьогодні оборонці неба долучилися до руху захисту дітей. Військові привітали діток-переселенців з тимчасово окупованих територій Харківської, Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на Повітряне командування "Схід". 

Захід відбувся за ініціативи благодійного фонду "За дітей". Захисники поспілкуватися з малечею, поспівали разом та подарували солодкі подарунки, що надала шоколадна фабрика "Millennium", також організували розвиваючи та рухливі ігри.

У заході взяли участь військовослужбовці Дніпровської зенітної бригади та один з "Привидів Дніпра". Нашим захисникам є кого захищати. 

День захисту дітей був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше його відзначили у 1950 році в 51 країні світу. В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року.

Ставлення до дітей у різні часи не завжди було однаковим, тож до необхідності їх захисту, їхніх прав суспільству потрібно було пройти певний період розвитку, еволюціонувати.

За даними ювенальних прокурорів, унаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні постраждало щонайменше 689 дітей, зокрема загинули 243 дитини, ще 446 були поранені. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та визволених територіях.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW