В Києві відновили роботу вцілілі дитячі санаторії



У День захисту дітей уцілілі київські дитячі санаторії відновлюють роботу.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

За її словами, через руйнацію сьогодні не зможуть приймати маленьких киян санаторії "Орлятко" у Ворзелі, санаторій "Лісний" в Ірпені. Інші вцілілі дитячі спеціалізовані заклади будуть готові надавати послуги з реабілітації за 5 профілями.

Санаторно-курортне лікування зможуть отримати дітки з розладами мовлення, а також психоневрологічними, кардіоревматологічними, ендокринологічними та онкологічними хворобами. На сьогодні районними санаторними комісіями вже надано безкоштовні путівки понад 200 дітям, із яких більше 100 перебуватимуть у супроводі законного представника.

Валентина Гінзбург запевнила, що колективи готові надавати не менш якісну допомогу ніж раніше, а у всіх без винятку відкритих закладах запроваджено необхідні заходи безпеки в період воєнних дій. Зокрема, створена система оповіщення пацієнтів та персоналу про оголошення повітряної тривоги або виникнення надзвичайної ситуації, посилено охорону території закладів, пропускний режим тощо.

Під час перебування в санаторії діти будуть під цілодобовим наглядом лікарів, збалансовано харчуватися, отримуватимуть засоби гігієни… Окрім профільної реабілітації, психологічна, медична та педагогічні служби санаторіїв допоможуть маленьким киянам навчитися керувати емоціями у складні часи, вгамовувати душевний біль та знаходити в собі нові ресурси.

А ще надзвичайно важливо, що діти перебуватимуть у колі ровесників, підтримуватимуть один одного та ділитися переживаннями про події під наглядом та за підтримкою фахівців, – зазначила Валентина Гінзбург.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що до Міжнародного дня захисту дітей, 1 червня, у Києві підготували низку заходів. Зокрема, у столичному зоопарку проведуть свято,  у кінотеатрі відкриється виставка, а психолог проведе зустріч із батьками.

Вас також може зацікавити: 1 червня у Києві запрацюють 34 садочки: Кличко надав перелік

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW