За ініціативою Зеленського нардепи ввели ще одне свято - День Української Державності, - ВІДЕО



Верховна Рада проголосувала за введення до державного календаря України нового свята - Дня  Української Державності, який відзначатиметься 28 липня.

Про це повідомив у Телеграм нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Законопроєкт № 5864 підтримали 257 народних депутати.

Ініціатором законопроєкту є президент Володимир Зеленський.

Очікується, що це свято сприятиме утвердженню наступності більш ніж тисячолітньої історії Української держави. Згідно з документом, Україна бере початок з часів Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, Литовсько-Руської держави, Гетьманщини, УНР, ЗУНР, Карпатської України до сучасної України. Водночас День Української Державності має протистояти фейковому образу, який просуває Російська Федерація. Оскільки в системі дезінформації Москви українці нібито не є окремим народом, а складовою частиною "триєдиного російського народу". 

Додамо, що український науковець-історик Володимир В'ятрович, який зараз є нардепом від "Європейської солідарності", стосовно такої ініціативи  зазначив, що думкою фахівців знехтували:

"Отож маємо тепер ще одне свято - День державності, 28 липня, яке до того ж тепер вихідний. Аргументи історичні (про те, що державність немає прямого стосунку до дня хрещення Русі, бо існувала і до того), ідеологічні (не варто розмивати День незалежності і вслід за Росією заміняти його Днем державності/государствєнності) і навіть економічні (додатковий четвертий вихідний у літню пору й так не легку для бізнесу у важкий для нього воєнний час) колеги не сприйняли. То ж маємо, ура:)

Цікаво коли влада настільки забуде про війну, що згадає про «великий герб»?".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW