Мешканців Корабельного та Інгульского районів просять на декілька діб виїхати в інші райони



З метою уникнення жертв серед цивільного населення комендатура міста Миколаєва рекомендує тимчасово, на декілька діб, виїхати з вказаних районів міста – Корабельного, Інгульського, а також сіл Полігон, Миколаївське, району НАРП, Кульбакіно.

Військова комендатура оборони міста Миколаєва повідомляє, що окупанти стали обстрілювати місто "Піонами".  Наразі рашисти такими снарядами південно-східні райони Миколаєва – Інгульський та Корабельний, а також передмістя. Саме тому комендатура радить поїхати з цих районів на декілька діб.

Рекомендується щонайменше перебувати у центральних, західних та північних районах міста: Центральному, Заводському, Варварівці, Терновці, Соляних.

Мешканцям, які за різних обставин не можуть покинути свої домівки, рекомендується знаходитись в бомбосховищах, підземних укриттях або поруч з ними.

У разі початку обстрілу треба негайно прямувати в укриття, а у разі їхньої відсутності поруч – знаходитись біля північних і західних сторін міцних будівель, але не надто наближатися до них.

Не можна знаходитись в панельних багатоквартирних будинках. Влучання 203 мм снарядом в такі домівки призводить до їх суттєвих руйнувань. Такі будівлі не врятують. Крім того, противник може застосовувати і касетні реактивні снаряди.

Для довідки:  Вага одного снаряду складає 110 кг. Боєприпас наносить суттєве ураження об’єктам, але не забезпечує точної стрільби. Його застосування окупаційними військами має на меті нанесення максимальної шкоди цивільним об’єктам: житловим домам, підприємствам та інфраструктурі.

Завдання уразити конкретний військовий об’єкт при цьому не ставиться. Вогонь з таких гармат ведеться з Херсонської області, а саме з району населених пунктів Киселівка, Надеждівка та Зорівка.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW