Ракетна атака на Новий Буг: окупанти вже ширять фейки, що вони там знищили командний пункт



Обстановка на півдні України станом на 18:00, 30 травня.

Як повідомляє оперативне командування Південь, ворог продовжує підступну тактику нічних ракетних ударів.

На Миколаївщині крилатою ракетою з ракетного комплексу «Точка-У» атаковано місто Новий Буг. Влучивши в житлові та офісні квартали центра міста, поранивши 2 цивільних осіб, нанісши суттєві руйнування, ворог засобами своєї пропаганди поспішив поширити фейкові повідомлення про влучання в командний пункт наших військ та знищення керівного складу, великого скупчення танкового та артилерійського озброєння.

Тим часом вночі й на світанку ворог двічі атакував Одещину стратегічною авіацією. З літаків Ту-22 було випущено ракети Х-22. Одну з ракет знищено силами протиповітряної оборони, друга влучила у непрацюючий міст через Дністровський лиман.

Ворог відчайдушно продовжує руйнування інфраструктури України. Намагаючись залякати мирне населення та вплинути на економічну ситуацію регіону. Ударною хвилею пошкоджено кілька приватних будинків неподалік. Постраждалих серед цивільного населення нема. Відновлення пошкоджених залізничної колії та дорожнього покриття моста потребують суттєвих витрат часу та ресурсів і наразі недоцільне й неможливе.

За результатами виконання вогневих завдань нашими ракетно-артилерійськими підрозділами за ніч втрати противника склали 46 рашистів, 8 танків Т-62, 2 122-мм гаубиці, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», автомобільна і броньована техніка, а також склад боєприпасів противника.

Корабельне угруповання ворожих сил відправило на ремонт до кримських пунктів базування 3 ВДК, але продовжує наявними силами утримувати блокаду портів та судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. Загроза ракетних ударів з моря по території України зберігається на високому рівні.

Дослухайтеся до обмежень і вимог, пов’язаних із забезпеченням вашої безпеки, не поширюйте недостовірну інформацію, не орієнтуйте ворожі сили під час та за результатами їх атак, не розголошуйте дій сил оборони, довіряйте тільки офіційним достовірним джерелам інформації.

Разом переможемо! Все буде Україна!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW