"Вивезли іконостас, хрести, ікони і навіть дзвони": московські "отці" спустошили храм після того, як громада вийшла з УПЦ МП



27 травня у дрогобицькій церкві Іова Почаївського, що на Трускавецькій 56, відбулась перша спільна молитва за Україну – українською мовою, під проводом священнослужителів Православної Церкви України та прихожан з Дрогобича та сусідніх населених пунктів, які приїхали підтримати громаду в процесі переходу до української церкви.

Однак коли всі прийшли до храму, аби провести тут першу спільну молитву за Україну, стало зрозуміло, що «батюшки» готувались до такого сценарію, повідомляє Дрогобицька міськрада.

В храмі Іова Почаївського залишились «голі» стіни. В церкві не виявили предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів. Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести.

Все це відбулось ще до моменту прийняття комісією рішення та опечатування храму.

Попередньо комісія, яка розглянула заяви представників громади, які засудили  існування на території Дрогобицької територіальної громади церковної установи, яка фактично підпорядковується МП та РПЦ та заяви парафіян собору Іова Почаївського, які висловили бажання перейти в підпорядкування Православної Церкви України.

Дрогобицько-Самбірська єпархія Православної Церкви України заяву розглянула та ухвалила рішення про прийняття громади храму святого Іова Почаївського у єпархію Православної Церкви України. Відтак на одну українську церкву в Дрогобичі стало більше.

Після прийнятих рішень будівля храму та її територія були опечатані і перебували під охороною.

Після молитви відбулась процедура інвентарного опису майна, яке знаходиться в церкві. Комісія, у складі представників Православної Церкви України, управління правового забезпечення Дрогобицької міської ради та прихожан храму оглянула приміщення та склала перелік наявного майна, зафіксувавши його документально.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  https://t.me/ternopil0352



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW