"Війна ще не закінчилася": Зеленський звернувся до мешканців Києва, які з посмішками святкували День міста



Президент України Володимир Зеленський нагадав киянам, які вчора, 29 травня святкували День міста, що війна в країні ще не закінчилась.

Він закликав містян пам’ятати, чого коштував захист столиці і скільки захисників віддало життя за можливість киянам просто гуляти вулицями міста.

"Повернення зі сходу залишає неоднозначне враження. Після мовчання Салтівки - заповнений людьми і усмішками Хрещатик. Після гуркоту артилерії на передовій - розслабленість киян, які сьогодні гуляли містом - у День міста, який щороку святкує тисячі людей. Але за таке щастя просто жити і просто гуляти вулицями міста зараз і йде ця війна. Ось, що ми виборюємо в ній - свободу і спокій. Те, що дійсно сьогодні можна було відчути в Києві. Навіть попри сирену повітряної тривоги, яка пролунула і в цей день", - сказав Зеленський у своєму зверненні, присвяченому чотирьом містам України: Харкову, Києву, Сєвєродонецьку та Кривому Рогу.

Президент додав, що розуміє жагу киян до життя і прагнення насолоджуватися весняним, мирним Києвом, втім, просить містян не забувати, що на сході України тривають запеклі бої, де щодня гинуть сотні солдат та десятки мирних мешканців.

"Я бажаю вам, кияни і киянки, берегти спокій життя, берегти своє місто і обов’язково пам’ятати, чого коштував захист столиці. Пам’ятати, скільки життів віддано за столицю. Я розумію, що у ваших очах вже літо. Але я хочу, щоб у ваших думках було це розуміння – нам ще належить боротися, війна ще не закінчилась. Софія, Лавра, Андріївський і Поділ, і Рейтерська, і Липки, і Хрещатик – я вдячний усім, хто зробив так, щоб окупантам більше ніколи не було місця тут, у Києві", - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, вчора, 29 травня, Київ відсвяткував своє 1540-річчя. Святкові заходи проходили в умовах воєнного стану. В центральній частині міста відбулися пішохідні екскурсії по історичним місцям столиці, виставки, патріотичні майстер-класи та виступи художніх колективів.

Також наші журналісти побували на благодійній ярмарці "Печерська круча", яка відбулася в Литовському сквері на Печерську. Репортаж, інтерв’ю з організаторами та стрім з місця події можете переглянути тут.

Вас також може зацікавити: Гордий та нескорений Київ: мер Кличко привітав містян зі святом, - ВІДЕО

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW