На Донеччині через бойові дії два райони залишилися без світла, декілька міст - без води, - Кириленко



Через бойові дії Бахмутський і Краматорський район залишилися без електрики. Під землею застрягли 115 торецьких гірників, повідомив глава Донецької ОВА Павло Кириленко у неділю, 29 травня.

Він розповів, що це сталося після того, як на магістральній лінії електропередач 330 кВ спрацював аварійний захист — і Центральна електропідстанція НЕК Укренерго в районі Торецька була знеструмлена.

Через відключення електрики припинилася подача води від Фільтрувальних станцій № 1 та № 2 Другого Донецького водогону. Так, її зараз немає у Краматорську, Слов’янську, Дружківці, Костянтинівці, Торецьку та прилеглих населених пунктах.

Відновлювальні роботи вже розпочалися, ліквідувати необхідно близько двох десятків поривів дротів. Причина та наслідки знеструмлення ще уточнюються.

Також на шахті Центральній під землею залишилися 112 гірників, на Торецькій — троє. Кириленко запевнив, що адміністрації вживають необхідних заходів для підняття шахтарів на поверхню, та закликав жителів Донеччини евакуюватися, оскільки перебої з подачею електрики та води в умовах бойових дій неминучі.

Читайте також:

На Донеччині 9 населених пунктів залишилися без води

Окупанти увійшли у Світлодарськ на Донеччині. 10 тисяч людей залишились в окупації, - Кириленко



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW