Вознесіння Господнє 2022: дата, головні традиції та заборони



Вознесіння Господнє - одне з найважливіших в православному календарі свят. Його щорічно відзначають на 40-й день від Великодня. В 2022-му воно випадає на 2 червня, повідомляє редакція.

Як свідчить Євангеліє, після того, як Ісус воскрес, він понад місяць перебував серед своєї пастви на землі. Після цього терміну він зібрав всіх своїх апостолів, благословив їх і вознісся на небо у плоті. Тоді ж для присутніх було явище ангелів, які сказали, що, через деякий час, Господь знову повернеться на землю до учнів своїх.

Таким чином, Вознесіння Господнє утверджує нашу віру в краще. Сам факт, що Ісус піднявся на небо, дає надію на те, що і ми там будемо. Як і Сам Він казав: «І коли піду і приготую вам місце, прийду знову і візьму вас до Себе, щоб і ви були де Я».

Православна церква в це свято забороняє:

  • відмовляти в допомозі нужденним;
  • лихословити і пліткувати;
  • вінчати;
  • поминати покійних і їздити на кладовища;
  • плювати на землю - по ній в цей день ходить Ісус.

Також, як і будь-яке інше православне свято, на Вознесіння не можна займатися прибиранням і важкою працею. Крім того, потрібно настроїти себе на позитив і не думати про погане.

Крім цього, вважається, що на Вознесіння Господнє Небеса розкриваються всім християн світу. Кожна молитва, проголошена цього дня, буде почута. Тому на Вознесіння треба обов'язково сходити до церкви, або помолитися вдома, попросивши того, що дійсно важливо.

Свято має і народне значення. З давніх часів вважалося, що з Вознесіння весна остаточно поступається місцем лету.

Нагадаємо, за 10 днів після Вознесіння відзначається Трійця.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW