Готував і проводив теракти: на Одещині судитимуть мешканця невизнаного Придністров’я, - ФОТО



Мешканець невизнаного Придністров’я відповідатиме перед Законом за теракти в Одесі на замовлення російських кураторів. Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом вчинення терористичного акту, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258 КК України).

Про це повідомили у відомстві.

За даними слідства, наприкінці минулого року іноземець, за вказівкою російських кураторів, планував та реалізовував на території Одещини терористичні акти.

До вчинення злочинів обвинувачений залучив свого знайомого громадянина України та, щоб перевірити готовність і професійні навички "найманця", надав йому завдання забруднити червоною фарбою пам’ятний знак "героям Небесної Сотні" у сквері біля Одеської обласної державної адміністрації на проспекті Шевченка в Одесі.

В підтвердження своїх протиправних дій чоловік передав "замовнику" фото пошкодженого пам’ятного знаку та отримав 400 доларів США винагороди за виконану "роботу".

Впевнившись, що "виконавець" добре впорався із покладеним на нього завданням, іноземець, детально проінструктувавши, доручив чоловікові підпалити військові автомобілі, що знаходились на території однієї з військових частин в Одесі, за 800 доларів США винагороди. При цьому зазначив, що вказаний терористичний акт викличе суспільний резонанс на території України, порушить громадську безпеку, населення України буде залякане, а також буде нанесена матеріальна шкода військовому майну та обороноздатності Збройних сил України.

Під час передачі вищезазначених коштів "виконавцю" за підпал авто зловмисник був затриманий співробітниками УСБУ в Одеській області.

Наразі за клопотанням прокуратури обвинувачений перебуває під вартою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW