ООН: загроза ядерної війни стала реальною



В ООН заявили, що загрозі ядерного конфлікту знову стала реальною. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у своїй доповіді наголосив, що загроза ядерного конфлікту знову стала реальною, хоча вже багато років вже вважалась немислимою. Пише видання "Українська правда". 

"Лікарні, школи, багатоквартирні будинки й соціальні установи зруйновані внаслідок обстрілів. 12 мільйонів українців вимушені були залишити свої домівки. В обложених містах цивільне населення стало заручниками, не маючи доступу до основних благ цивілізації. Загроза ядерного конфлікту, яка здавалась немислимою, тепер знову стала реальною", - наголосив Генсек ООН. 

В організації вважають, що найбільш ефективний спосіб захистити цивільне населення – це запобігати початку збройних конфліктів і вирішувати їх мирним шляхом. Якщо конфліктам не можна запобігти дипломатією, то потрібно слідувати міжнародному гуманітарному праву й повазі до прав людини.

Додамо, що Гутерреш підкреслив, що наслідки війни в Україні матимуть глобальний вимір, насамперед для продовольства. Через порушення звичних ліній поставок продовольства внаслідок бойових дій ціни на продукти харчування та добрива виросли в кілька разів, що провокує неспокій і політичну нестабільність у країнах, що розвиваються.

За його словами, це вдарить передовсім по найбіднішому населенню по всьому світу й спричинить низку інших внутрішніх і міждержавних конфліктів через суспільну напругу.

Гутерреш у звіті закликав усі сторони збройних конфліктів неухильно дотримуватися міжнародних стандартів і практик щодо дотримання прав людини і поваги до міжнародного права.

Окремо він не засудив російських окупантів за численні воєнні злочини, а лише визнав, що в Україні існує гуманітарна катастрофа, спричинена війною.

Читайте також: З початку війни росія вбила щонайменше 240 українських дітей



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW