На Миколаївщині ряд сіл на Херсонському напрямку постійно потерпають від обстрілів рашистів, - ФОТО



11 населених пунктів Первомайської територіальної громади, що розташовані на Херсонському напрямку, перебувають під постійними обстрілами. У громаді руйнувань зазнали всі навчальні заклади, заклади культури, більшість житлових будинків.

Як повідомляє Суспільне, тричі на тиждень, волонтери з Миколаєва, привозять продукти для людей, які залишаються в 9 із 11 сіл. Два - окуповані рашистами.

У селах громади проживало близько 10 тисяч людей, наразі там залишається не більше 1500 жителів.

Зазначається, що майже 30 людей серед мирного населення по всій громаді загинули від ворожих обстрілів.

Також двічі на тиждень волонтери безкоштовно для жителів громади отримують хліб. З продуктами також допомагають волонтери, адже магазини не працюють. Настрої у людей різні, але жити під обстрілами навчились.

Від обстрілів російської артилерії, ракет та авіаударів руйнувань зазнали всі 13 навчальних закладів, розташованих на території - як школи, так і дитячі садки. У деяких навчальних закладах населених пунктів російські окупанти викрали техніку.

У школах громади до початку війни навчалось близько тисячі дітей, дитячі садки відвідувало понад 200. Більшість вчителів, вихователів, технічного персоналу закладів - евакуйовані, 70% школярів громади продовжують навчання дистанційно.

наслідк обстрілів рашистів по селах на миколаївщинінаслідк обстрілів рашистів по селах на миколаївщинінаслідк обстрілів рашистів по селах на миколаївщинінаслідк обстрілів рашистів по селах на миколаївщинінаслідк обстрілів рашистів по селах на миколаївщині



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW