Селище Гостомель отримає статус міста: Кабмін схвалив проєкт постанови ВР



Селище Гостомель, яке в березні президент Володимир Зеленський нагородив званням Місто-герой, отримає статус міста.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Схвалено проєкт постанови Верховної Ради «Про віднесення селища міського типу Гостомель Бучанського району Київської області до категорії міст, - написав Мельничук.

Відповідний проєкт постанови уряду зареєстровано у Верховній Раді.

У пояснювальній записці йдеться про те, що на підставі листа Гостомельської селищної ради Київська обласна державна адміністрація звернулась до Кабінету Міністрів України з пропозицією розглянути можливість віднесення селища міського типу Гостомель Бучанського району Київської області до категорії міст.

"Указом Президента України від 6 березня 2022 р. № 111/2022 було встановлено почесну відзнаку «Місто-герой України» та присвоєно зазначену відзнаку, зокрема, і селищу міського типу Гостомель Бучанського району Київської області. Проектом акта пропонується віднести селище міського типу Гостомель Бучанського району Київської області до категорії міст",- сказано в повідомленні.

Як повідомив Тарас Мельничук, Кабмін вже схвалив проект постанови Верховної Ради "Про віднесення селища міського типу Гостомель Бучанського району Київської області до категорії міст". На черзі голосування парламента.

Нагадаємо, що Гостомель звільнили від окупантів услід за Ірпенем. Селище стало однією з найгарячіших точок російсько-української війни. Там бої не вщухали ні на мить. Окупанти катували людей, вбивали й мародерили. Під завалами від артилеристських обстрілів загинули десятки мириних мешканців. Ще сотні вважаються зниклими безвісти.

Вас також може зацікавити: У Фастові відбудеться день донора крові: запаси предадуть для потреб ЗСУ

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW