Як і коли у чернігівських школярів завершиться навчальний рік



У Чернігові навчальний рік продовжили до 24 червня, оскільки раніше, через широкомасштабне вторгнення російської армії на територію України, в тому числі і нашої області, освітній процес призупинили. Про це телеканалу «Дитинець» повідомила заступниця начальника Управління освіти ЧМР Олена Горна.

— Усі заклади загальної середньої освіти міста Чернігова педагогічними радами прийняли рішення про продовження навчального року до 24 червня. Наразі навчальний процес у всіх закладах освіти відбувається дистанційно. Серед нововведень — скасовано ДПА, а також на загальнонаціональному рівні є зміни щодо зовнішнього незалежного оцінювання, – розповіла Олена Горна.

Директорка школи №7 Наталія Колотило на прикладі свого навчального закладу розповіла, що документи про освіту учні та учениці 5-11 класів зможуть отримати 29 червня. Відповідно до наказу Міносвіти випускник/ця зможе як особисто прийти і забрати їх, так і один з його батьків, інший законний представник, або особа за довіреністю, посвідченою нотаріально.

— На сьогоднішній день школа працює в онлайн-режимі — дистанційно. В школі працює платформа Google Classroom, відповідно всі учні, які мають інтернет, найменшу змогу і бажання навчатися, всі навчаються. Діти, які перебувають за кордоном також можуть долучитися до навчання в школі, – каже Наталія Колотило.

Ті учні та учениці, які навчаються в інших школах країни та світу, там і завершать навчальний рік, говорить Наталія Колотило.

В умовах воєнного стану всі урочистості з нагоди закінчення навчального року у Чернігові скасували.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW