На Донеччині через війну зупинилося ДП “Артемсіль”. Росіяни обстрілюють підприємство, - ФОТО



В Донецькій області через російську військову агресію понад місяць тому зупинилося ДП “Артемсіль” — найбільше в Європі підприємство з солевидобутку.

Вже зараз солі від цього виробника немає у сусідньому Бахмуті. Її дефіцит помітили й в усіх куточках країни. Ми дізналися, яка ситуація на підприємстві зараз та які перспективи. Про це Вільному радіо розповів в.о. директора державного підприємства “Артемсіль” Віктор Юрін.

“Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не піддамо людей небезпеці. Тим паче більшість мешканців Соледара, співробітників ДП “Артемсіль” вже евакуювались. Більшості працівників адміністрації, ІТР (інженерно-технічних робітників,  —  ред.) немає на місці”, — каже очільник підприємства.

За даними керівника підприємства, на ДП ніхто поранений не був та не загинув. 

“З-поміж наших працівників, які б знаходились на підприємстві, постраждалих немає. Але я знаю про декілька людей, які були поранені у себе вдома”,  —  каже Віктор Юрін.

Він додає: російські окупанти влучали й у наземну будівлю спелеосанаторію. Але він не є структурним підрозділом ДП “Артемсіль”.

За словами Віктора Юріна, підприємство зупинили ще у квітні, бо стало неможливо вивозити залізницею готову продукцію з Соледара. 

“Нашу вузлову станцію “Сіль”, куди ми підтягували вагони зі своїх під’їзних шляхів, регулярно обстрілюють. “Артемсіль” в основному орієнтована на відвантаження продукції залізничним транспортом. Автомобільним транспортом ми можемо вивозити тільки незначну частину. Тому навіть за нормальних обставин нам потрібно відвантажувати видобуту сіль у щось (у залізничні вагони, — ред.) А якщо залізниця не працює, ми теж фактично не можемо”, — каже в.о.директора держпідприємства. 

Запас готової продукції з ДП “Артемсіль” вивезли ще у квітні, каже в.о. директора підприємства.

“Все, що ми могли вивезти, ми вивезли — у торговельні мережі”, — каже в.о. директора підприємства.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW