Головне за тиждень від голови Полтавської обласної військової адміністрації



Керівник Полтавської військової адміністрації розповів у своєму телеграм-каналі про головні новини останнього часу.

Головне за тиждень.

Держава дбає про своїх громадян, у яких війна забрала домівку та роботу. Цього тижня минув місяць, як обласна адміністрація відкрила центри видачі продуктових наборів для переселенців. За цей час переселенці отримали понад 136 тисяч проднаборів (https://t.me/DMYTROLUNIN/1996) в усіх 60 громадах регіону.

Тримаємо постійний контакт із нашою обласною бригадою ТрО, щоб оперативно забезпечувати їхні потреби. Днями передали військовим дві карети «швидкої» та бус (https://t.me/DMYTROLUNIN/2004), які закупили представники полтавського бізнесу. До речі, Полтавщина також прийняла гуманітарну допомогу (https://t.me/DMYTROLUNIN/1955) для наших лікарень і рятувальників від німецької організації «Nicht reden. Machen!» та в координації БО «Світло надії».

Тримаємо економічний фронт. Виконання бюджетів (https://t.me/DMYTROLUNIN/1936) Полтавської області й територіальних громад за перші 4 місяці цього року – на високому рівні. Наразі місцеві бюджети виконали показники на 103%. Щодо обласного бюджету – 119% виконання. 

Ворог продовжує атакувати і нашу область. У пʼятницю росіяни обстріляли Лубенську громаду. На щастя, ніхто не постраждав. 

Цього тижня в Бразилії завершились Дефлімпійські ігри (https://t.me/DMYTROLUNIN/1935), де у складі української збірної виступали 24 спортсмени з Полтавщини. Наші каратисти, тенісисти та футболісти поповнили скарбничку України на 24 медалі: 15 золотих, 3 срібні й 6 бронзових.

Музика – це найкращий емоційний прихисток і розрада для душі. В Полтаві відбулися два концерти: до Дня вишиванки (https://t.me/DMYTROLUNIN/1993) та до Дня Європи (https://t.me/DMYTROLUNIN/2019). На другому продемонстрували найдовший український рушник. Він, до речі, мандрує від міста до міста як один із національних обʼєднавчих символів. Ми захищаємо своє, відстоюємо рідне, тому перемога буде за нами. Слава Україні??



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW