Прокуратура Дніпропетровщини визначається із запобіжним заходом для затриманого брата екснардепа Царьова



Планував серію вибухів на об’єктах транспортної та критичної інфраструктури: на   Дніпропетровщині затримали брата екснардепа-зрадника Олега Царьова.

Наразі в Прокуратурі області визначаються з запобіжним заходом.

Про це повідомили в прес-службі установи.

За інформацією, за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом організації вчинення замаху на здійснення диверсії в умовах воєнного стану та незаконного зберігання вогнепальної зброї та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, брат колишнього народного депутата, засудженого за держзраду, мав подвійне громадянство та підтримував постійний зв’язок з представниками держави-агресора. З метою дестабілізації ситуації у регіоні та сприяння РФ у підриві обороноздатності України, підозрюваний планував здійснити серію вибухів на об’єктах транспортної та критичної інфраструктури Дніпропетровщини.

Під час обшуків у спеціально обладнаному схроні виявлено зброю та боєприпаси, вибухові речовини, банківські картки та паспорт громадянина РФ, також вилучено картографічні матеріали і креслення щодо низки об’єктів транспортної та критичної інфраструктури.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання зазначеній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Дніпропетровській області.

"За даними спецслужби, цей родич колишнього нардепа-зрадника, ініціатора "новоросії" і поплічника Януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області. Після масштабного вторгнення він був упевнений у швидкій перемозі Росії: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови Дніпропетровської облдержадміністрації", - Артем Дехтяренко, речник СБУ у відеоповідомленні  у телеграм-каналі української спецслужби.

Читайте також: У Новомосковському районі нетверезі молодики на авто збили насмерть двох дівчат на скутері: ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW