росія кинула свою єдину групу з БМПТ "Термінатор" під Сєвєродонецьк



рф під Сєвєродонецьк кинула свою єдину групу, яка має на озброєнні бойові машини підтримки танків "Термінатор". Такі машини є тільки у центральної групи військ, яка вже зазнала втрат, намагаючись вийти до східних околиць Києва.

Про це повідомила розвідка Британії у щоденному звіті.

"Сєвєродонецький напрямок залишається одним з найближчих тактичних пріоритетів для рф. Проте із максимум десятьма "Термінаторами", які там задіяні, їхнє застосування навряд чи суттєво вплине на хід кампанії", - зазначає британська розвідка.

БМПТ "Термінатор" розробили спеціально для того, щоб прикривати танки, після досвіду афганської і чеченських війн. Як і абсолютна більшість "новітньої" зброї рф "Термінатор" - розробка часів СРСР.

В характеристиках та зовні "Термінатор" виглядає загрозливо. База танка Т-90 на якому встановлено спарена 30-мм автоматична гармата, курсовий кулемет, два 30-мм автоматичних гранатомета, а також чотири протитанкових ракети "Атака-Т".

Керування озброєнням об’єднано в автоматичну систему управління вогнем "Рамка", який поєднує панорамний приціл командира з лазерним далекоміром, а також приціл навідника, який має оптичний та тепловізійний канал, а також здатний керувати протитанковими ракетами.

Але на ділі машина різко піддавалась критиці навіть серед російської військової експертної спільноти.

Справа в тому, що фактичне керування озброєнням здійснюють три окремі людини. Два бійці мають вести вогонь з автоматичних гранатометів, а навідник з 30-мм гармат або протитанковими ракетами. Кожен з них має приціли з вузьким полем зору, а командир за панорамою має одночасно видавати вказівки на три вогневих засоби, вести огляд, комунікувати з підрозділами та вказувати куди їхати.

На "папері" танк з трьома або навіть п'ятьма баштами мав проривати оборону поливаючи ворога вогнем. На практиці ж виявилось, що реальна бойова ефективність цієї концепції дорівнює нулю, бо командир банально не встигає керувати екіпажем.

Ходова "Термінатора" має ті ж недоліки, що танки: обмаль швидкості, а заднім ходом швидкості просто мізерні, неможливо форсувати водні перешкоди без попередньої підготовки, тривала і трудомістка заміна двигуна в польових умовах.

Також безумовним недоліком машини є відсутність станцій радіолокації, через що здатність збивати дрони нижче, ніж у стародавньої ЗРК Шилка. Та навіть гелікоптер виявити заздалегідь не вдасться.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Севєродонецьку українські гвардійці знищили установку окупантів завдяки російським новинам.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW