Під час евакуювання воїнів до інших позицій потрапив під ворожий обстріл: історії героїв України



Щодня о 9:00 під час загальнонаціональної хвилини мовчання ми вшановуємо пам’ять усіх, хто загинув під час російсько-української війни. Генеральний штаб ЗСУ розпочав рубрику “Великі Лицарі” — про загиблих воїнів Сил територіальної оборони ЗСУ, які мужньо боронили Україну від російських окупантів, передає редакція. 

Ігор Гроза пішов захищати Україну ще у 2014 році. Боронив нашу державу у складі 41-го батальйону. Був нагороджений «Відзнакою за зразкову службу» та «медаллю учасника АТО». Поміж побратимів користувався авторитетом, завжди був веселим та хоробрим.

Він родом із села Жавинка Чернігівського району. Безмежно любив свою сім’ю та вважав священним обов’язком захищати та оберігати своїх рідних.

24 лютого Ігор Гроза одним з перших вступив до лав Сил територіальної оборони ЗСУ Чернігівщини. 25 лютого підрозділ, в якому він перебував, отримав завдання закріпитися в районі села Халявин. Разом із 1-ї окремою танковою Сіверською бригадою мали не дати окупанту закріпитися на підступах до Чернігова.

Вони одними із перших вступили у бій з росіянами і завдали чималої шкоди ворогу. Однак під навалою ворожої техніки змушені відступити до більш захищених позицій.

Ігор Гроза знаходився на БМП-1, яка поспіхом намагалась евакуювати воїнів до інших позицій. При відході наші підрозділи потрапили під ворожий обстріл артилерії. Один із вибухів пролунав біля БМП-1. 41-річний Ігор Гроза загинув від осколків.

За мужність та відвагу був нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно).

Великі Лицарі у нашій пам’яті — продовжують спротив. Перемога за нами! 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW