Президент України вважає, що завершення війни з росією буде "дипломатичним"



Президент України Володимир Зеленський вважає, що завершення війни з росією буде "дипломатичним".

Про це він сказав він в інтерв'ю телекомпанії ICTV, показаному в суботу у форматі телемарафону, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Раніше я думав, що завершити можна виключно діалогом... Я вважав, що це буде діалог, що в цьому діалозі можна буде знайти відповіді на багато запитань і багато рішень із російською стороною", - сказав він.

Наразі, сказав він, "я розумію, що завершення буде дипломатичним". 

"Зараз це, як автомобіль, – не бензиновий і не електрокар, гібрид, тому й війна така складна і перемога буде дуже складною. Вона буде кривавою, в бою, але кінцівка точно буде в дипломатії", - зауважив Зеленський.

"Є речі, які ми не зможемо завершити інакше, ніж за столом переговорів. Ми хочемо повернути все, Російська Федерація хоче все не віддати", - сказав він.

Зеленський також не став прогнозувати, коли війна завершиться. Але він вважає, що для цього необхідна пряма розмова України і росії, зокрема - його переговори з президентом росії.

Зеленський підтвердив, що вважатиме перемогою повернення до лінії 23 лютого 2022 року.

"Ми повинні дивитися на ціну цієї війни. Все одно все повернеться. Ми зламали хребет однієї з найсильніших армій світу. Ми вже це зробили. І психологічно ми це зробили. Вони не стануть на ноги протягом найближчих кількох років", - сказав президент.

"А другу частину я хотів би поговорити за столом переговорів. І щоб результатом цієї розмови була справедливість для нас", - додав він.

Раніше на Банковій повідомили, що президент рф владімір путін заявляє деяким світовим лідерам, що час для переговорів з президентом України для припинення війни ще не настав.

Читайте також: Президент України став найвпливовішою людиною року за версією читачів американського видання Time

Команда буковинських волонтерів доставила допомогу людям на деокупованих територіях Харківської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW