Випускники всіх тимчасово окупованих територій України мають вступати до вищів за спрощеною процедурою, - Зеленський



Президент Володимир Зеленський запропонував запровадити спрощений порядок вступу до закладів вищої освіти для випускників з усіх територій України, які зараз тимчасово окуповані російським агресором.

Про це повідомляє  пресслужба президента.

Володимир Зеленський нагадав, що у 2020 році був запроваджений спрощений механізм вступу до українських вишів для випускників із тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та АР Крим. І такі ж можливості, за словами Зеленського, мають бути в абітурієнтів із тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

"Потрібно відпрацювати питання переліку тимчасово окупованих територій. Я дам доручення підготувати необхідні рішення", – сказав президент.

Він також поставив завдання міністру освіти і науки Сергію Шкарлету розробити механізм розв'язання питання з оплатою за контрактами для студентів із територій, які опинилися під окупацією.

"На сьогодні Херсонщину ми визнаємо тимчасово окупованою територією. Тому мені незрозуміло, чому студент із Херсонщини має платити гроші", – зауважив Зеленський.

Він запропонував розробити таке рішення, яке допоможе зняти цю нагальну проблему для студентів із тимчасово окупованих районів Херсонської, Запорізької, Харківської областей і Донбасу.

Читайте також: Маріупольский Моісей. Олексій Симонов пішки вивів 117 людей із окупованого міста



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW