Музей народної архітектури та побуту "Пирогово" у Києві відновив роботу



15 травня у Києві у Міжнародний день музеїв відкрився національний музей народної архітектури та побуту України "Пирогово".

Про це повідомляє amazingukraine.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу. Не набридаємо повідомленнями, а публікуємо тільки важливі та цікаві новини Києва, області та України.

Музей відкритий для відвідувачів за таким графіком:

  • понеділок-п’ятниця з 9:00 до 16:00;
  • субота-неділя з 9:00 до 18:00.

Графік роботи експозицій музею "Пирогово":

  • понеділок, четвер, п’ятниця з 9:00 до 16:00;
  • субота-неділя з 9:00 до 18:00;
  • вівторок-середа – інтер’єри зачинені для огляду.

Зазначимо, що Пирогово - це музей народної архітектури та побуту просто неба на місці однойменного селища. До комплексу входять архітектурні будівлі та предмети побуту, які дозволяють ознайомитись з усіма етнографічними представниками України. Національний музей Пирогово знаходиться на околиці Києва. Відкрився він у 1976 році. За ці роки було відновлено близько двохсот будівель, властивих різним історичним районам України.

Практично всі екземпляри повністю відповідають традиційним будовам різних часів та народностей. Архітектурну панораму ефектно доповнюють дерев'яні каплиці, церкви. Найстарішою вважається Наддніпрянська, яка побудована 1742 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві відкривається все більше закладів харчування та розважальних, чекають відвідувачів і парки. Проте, місто продовжує жити у воєнному стані - діє комендантська година, а небезпека ракетних атак по столиці, на жаль, залишається, тому заклади працюють з обмеженнями. Журналісти 44.uaзібрали список локацій Києва, які відчинили свої двері та чекають відвідувачів в умовах воєнного стану.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW