У Мелітополі підприємців змушують відкривати рахунки у сумнівному південноосетинському банку



У Мелітополі самопроголошена в.о. голови міста Галина Данильченко повідомила підприємцям про необхідність реєстрації у банку з сумнівною репутацією.

Про це повідомив у своєму зверненні мер Мелітополя Іван Федоров, повідомляє 061.

«Тим, колаборантам, які розповідають казки про те, що у Мелітополі буде росія, необхідно подивитися на кілька аргументів. По-перше, чому не російський банк заходить до Мелітополя, а якийсь незрозумілий далекосхідний банк? Вам не здається, що вас дурять вкотре колаборанти? Деякі представники окупаційної влади робили це протягом останніх 8 років та казки вам розповідали. Чому не заходять «Сбербанк Росії» та інші центральні банки росії в Мелітополі, а заходить саме той банк, яким не шкода пожертвувати? Тому що ніхто з окупантів/колаборантів не збирається залишатись на території Мелітополя. Робиться це лише для того, щоб вкрасти гроші наших підприємців, бюджетників. На сьогодні робиться все, щоб наші підприємці відкривали рахунки в цьому банку, але це чітке порушення закону про колаборантів і після відкриття рахунків може настати кримінальна відповідальність», - наголосив Іван Федоров.

Окупаційна влада Мелітополя повідомляє, що насамперед банк працюватиме з підприємцями, а з фізособами співпраця настане на якомусь наступному етапі.

За даними Telegram-каналів, наближених до окупантів, у Мелітополі відкрилося відділення Міжнародного розрахункового банку (МРБ) з невизнаної Південної Осетії. Це єдина фінустанова, яка працює в окупованих з 2014 року частинах Донецької та Луганської областей. В ОРДЛО цей банк виконував функції посередника, який мав коррахунки в російських банках і який давав можливість місцевому бізнесу торгувати з Росією за рублі. У січні 2021 року Центробанк РФ повідомив, що кредитна установа з такою назвою була ліквідована. Екс-міністр з питань реінтеграції Грузії розповів, що Південна Осетія свого часу визнала незалежність так званих "ЛНР і ДНР", щоб виступати фінансовим буфером.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупаційна влада Мелітополя захопила одне з відділень Ощадбанку і на його базі намагаються відкрити російський банк.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW