«В психлікарню по блату» - в окупованому Донецьку чоловіки шукають можливості уникнути участі у війні



У перехопленій розмові військовослужбовець ЗС РФ (родом з Донецька, знаходиться в Херсонській області) розповідає своїм батькам, що в їхньому підрозділі всі «бастують». Нещодавно їх перевели на нове місце дислокації, за визначенням військового «з г-на в г-но».

Читайте також: За поразки в Україні кремль показово карає командирів окупаційних військ

На питання батька, чи повернеться він додому після 90 днів служби, відповідає, що командування оголосило, щоб вони навіть не замислювались про таке: «Сказали до кінця «операції» і плюс ще два місяці. Ось наші строки».

Просить маму зробити довідку, що він гіпертонік з метою ухилення від подальшої служби.

Мама розповідає, що в одному з підрозділів, де служить їхній спільний знайомий, 400 людей здали зброю. Їх привезли в Донецьк. Ставлення до них як до «дисидентів і революціонерів». Самого ж знайомого родичі оформили до лікарні, щоб того не звинуватили в дезертирстві: «В психлікарню по блату. Щоб коли його випишуть він міг їздити на машині і працювати».

Військовий просить батька з’ясувати правдивість інформації, що в Донецьк привозять таких самих «відмовників» і силою примушують підписувати контракт, застосовуючи тортури.

За словами «мобілізованого», незважаючи на великий тиск, кількість тих, хто відмовляється воювати проти України в так званій «ДНР» , дедалі збільшується.

Головне управління розвідки

Читайте також: До середини березня здалися в полон близько ста російських танкістів

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:

  • Telegram
  • Instagram
  • Facebook


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW