32 100 грн зарплати на місяць: роботодавці терміново шукають людей без досвіду і дипломів, яким потрібна робота



Українці були змушені масово полишити свої рідні місця через важкі для України час і вирушити у західніші області, а також за кордон. Люди шукають роботу, адже потреба прогудовлювати себе і своїх рідних нікуди не зникла. Декому з них навіть вдається знайти надзвичайно вигідні вакансії та влаштуватися на них без дипломів і попереднього досвіду роботи.

Як інформує "biz.today.ua", найбільше наших біженців знайшли собі притулок у Польщі. Чимало українців опинилось також у Німеччині, Чехії, Великобританії та Ізраїлі. Саме там вони шукають собі роботу. У кожній з цих країн вони можуть орієнтуватись на якийсь певний середній рівень зарплати, яку пропонують у вакансіях, що доступні мігрантам з нашої країни.

Польща

Польща прийняла у себе найбільше українців. Так, уже на початку травня там було зареєстровано 400 тисяч українських громадян, які отримали польський ідентифікаційний номер (PESEL). Тоді ж на сайтах із працевлаштування було розміщено 572 вакансії для шукачів роботи в Польщі. Середня зарплата, на яку тут можна розраховувати – 4900 злотих або 32 144 гривні.

Реєстрація біженців відбувається при в'їзді на польському прикордонному пункті або після прибуття на місце тимчасового проживання в місцевій адміністрації. Біженці можуть перебувати в Польщі і працювати без додаткових документів до 18 місяців.

У Німеччині на початку травня налічувалось 280 тисяч біженців з України. Багато з них також вирішили не вдовольнятись допомогою, що передбачена біженцям, а знайти собі роботу. На початку травня було опубліковано 329 вакансій для роботи в цій країні. Середня зарплата, на яку можуть розраховувати наші громадяни в цій країні – 1640 євро. Це 50 381 гривня.

Названо реальну зарплату, яку платять українцям у Німеччині, Польщі, Ізраїлі, Чехії та Великій Британії

Реєстрація біженців, які не мають візи, відбувається на основі заяви за місцем проживання. Біженці отримують посвідку на тимчасове проживання в цій країні. Цей документ дає їм право перебувати в Німеччині упродовж двох років, а також дає право на допомогу з працевлаштування.

Чехія

Невелика Чехія прийняла в себе 320 тисяч українців. Це – найбільша питома вага переселенців у порівнянні до чисельності власного населення. На початку травня тут було близько 150 пропозицій з пошуку роботи. Середня зарплата, на вакансіях, що доступні українцям – 31 725 крон (40 тисяч гривень).

Особливості реєстрації полягають у тому, що українці, які мають шенгенську, сезонну або спеціальну робочу візу, термін якої добігає кінця, мають право подати заявку на довгострокову візу. Ну, а ті, в кого візи не було взагалі, з 21 березня отримали право працювати в Чехії без усякого отримання дозволу.

Велика Британія

Велика Британія не є членом Євросоюзу, отже норми ЄС на неї не поширюються. Але в Британії є свої преференції для біженців з України. Найпривабливіша з них – високий рівень зарплати, на яку можуть розраховувати українці. Вона становить 2000 фунтів стерлінгів або 75 000 гривень. На популярному порталі OLX українцям пропонують 118 вакансій.

З реєстрацією тут дещо складніше, ніж у країнах Євросоюзу. Сюди приймають українців, що мають родичів, які проживають у Британії, але попервах вони мають отримати візу на в'їзд до Великобританії. Є ще один спосіб, який дозволяє тимчасово оселитись у Великій Британії без візи і навіть влаштуватись там на роботу. Але для цього слід спочатку знайти там спонсора-резидента, який буде готовий українцеві надати безкоштовно житло на півроку.

Ізраїль

Ізраїль також не є членом Євросоюзу, і сюди потрапити складніше, аніж в ЄС. Однак в Ізраїлі дуже непогано можна заробити. Тому він приваблює наших співвітчизників. Середня зарплата, на яку тут можна розраховувати, становить 9630 шекелів або 85 000 гривень.

Реєстрація. Для того, щоб отримати тут роботу, слід мати робочу візу. Той, хто таку візу має, може запросити в Ізраїль членів своєї сім'ї. Але вони матимуть право на перебування там лише в статусі туристів, і тільки 90 днів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW