Під Ізюмом загинув український захисник, викладач КНУ Денис Антипов



У боях з російськими окупантами під Ізюмом загинув викладач Інституту філології КНУ ім. Шевченка, лейтенант 95-ї ОДШБр Збройних Сил України Денис Антипов.

Про це повідомив політолог та історик, релігієзнавець Андрій Ковальов.

Український воїн народився в Івано-Франківську, але ще в дитинстві переїхав до Києва. Вступив до університету імені Т. Г. Шевченка на відділення корейської мови.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Денис Антипов відправився на фронт добровольцем у складі 95-ої окремої десантно-штурмової бригади. За словами Андрія Ковальова, у березні цього року Денис мало не загинув, коли потрапив під обстіл кацапів. 9 березня його разом із захисниками накрило артилерією. Денис отримав контузію і травми спини. Після проходження лікування в госпіталі, він знову повернувся на фронт.

"Прекрасна людина. Перекладач, викладач Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ветеран війни з росією на Донбасі, бізнесмен, який сам з нуля створив своє виробництво. Принциповий активіст. Боровся за українську мову та проти колоніального минулого в Україні", - написав Ковальов.

Захисник України Денис Антипов

Захисник України Денис Антипов

Він розповів, що Денис Антипов був завжди дотепний, веселий, цілеспрямований і впевнений у майбутньому. Він дуже любив Україну і жив заради її кращого майбутнього.

16 березня говорили з ним по телефону, домовилися зустрітися, а я пожартував і кажу йому, - зроби мені чашку (у нього було виробництво, яке друкувало зображення на чашках), а він сміється у телефон і каже: "Кавальовіч, давай після перемоги…" Скільки в нас спільних незавершених проектів! Господи, як боляче! Як несправедливо, що такі люди гинуть! Царство небесне і вічний спокій! Вічна слава і вічна пам’ять, тобі дорогий друже! Помстимося! - додав він.

Раніше ми розповідали, що 5 травня у боях з російськими загарбниками загинула 19-річна студентка Київського політехнічного інституту Олександра Анік’єва.

Читайте також: "Він загинув гідно, захищаючи Україну": на "Азовсталі" рашисти вбили чемпіона Києва з боксу Артема Мошу, - ФОТО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW