Заробляли 5 млн в місяць: на Одещині викрили групу осіб, яка виготовляла підроблені документи, - ФОТО



Кіберполіція Одещини викрила групу зловмисників у виготовленні підроблених документів державного зразка.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Фігуранти на замовлення виготовляли фіктивні водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію авто, медичні довідки для водіїв та нотаріальні довіреності. Щомісячний «заробіток» зловмисників сягав 5 мільйонів гривень.

Заробляли 5 млн в місяць: на Одещині викрили групу осіб, яка виготовляла підроблені документи, - ФОТО, фото-1

Схему виготовлення та збуту фейкових документів викрили кіберполіцейські Одещини спільно зі слідчими Головного управління обласної поліції.

До складу злочинного угруповання входило 12 осіб. Правопорушники у соцмережах, месенджерах та на різних вебресурсах пропонували клієнтам виготовлення підроблених документів. «Спеціалізувалося» угруповання на водійських посвідченнях, свідоцтвах про реєстрацію транспортних засобів, медичних довідках для водіїв та нотаріальних довіреностях.

Заробляли 5 млн в місяць: на Одещині викрили групу осіб, яка виготовляла підроблені документи, - ФОТО, фото-2

Вартість послуг становила від 4-х до 9-ти тисяч гривень. Щомісячні орієнтовні прибутки фігурантів становили близько 5 мільйонів гривень. Зароблене зловмисники конвертували у криптовалюту.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків та вилучили обладнання, необхідне для виготовлення фіктивних документів, близько 500 «заготовок» для майбутніх підробок, банківські та сім-картки, голограмні стрічки, три автомобілі та близько 1,5 мільйона гривень готівкою.Також під час обшуків поліцейські вилучили готові до продажу підроблені документи.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 3 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Чотирьом фігурантам уже оголошено про підозру. Трьох організаторів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам угруповання.

Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW