Лікар Комаровський розповів, як бійцям ЗСУ побороти грибок на ногах у польових умовах



З приходом літнього тепла українські військовослужбовці, які захищають Україну від російських окупантів на фронті, не завжди можуть вчасно змінити берці чи просушити шкарпетки. Тож у них частіше, ніж в інших, можуть виникати грибкові захворювання нігтів і шкіри на ногах.

Відомий український лікар Євген Комаровський дав кілька порад, як подолати грибок без допомоги медиків, у польових умовах, пише УНІАН.

"Життя в окопах, травми шкіри, неможливість зняти та провітрити взуття, просушити його на сонці, дістатися лікаря – все це будні наших захисників, – сказав Комаровський. – Але методи боротьби з грибковими захворюваннями є, і вони доступні".

Перш за все, за словами Комаровського, треба звернутися до медиків або волонтерів і замовити необхідні препарати, а потім набратися терпіння, бо боротьба з оніхомікозом (так називається грибкова хвороба) зазвичай тривала: руки лікують до місяця, а ноги – від шести місяців до року.

Симптоми оніхомікозу

зміна кольору нігтьової пластини; її відділення; потовщення; витончення; розм’якшення; поява увігнутості; борозни, гребені на поверхні.

Є декілька методів лікування захворювання:

Місцеве – мазі, гелі, лаки, які наносяться безпосередньо на уражені ділянки.

Плюси: немає побічних ефектів, діюча речовина проникає безпосередньо до колонії гриба.

Мінуси: лікування тривале і не завжди ефективне (через занедбаність та глибину процесу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без страху та відпочинку: на Київщині дві лікарні працювали навіть під окупацією (відео) Без страху та відпочинку: на Київщині дві лікарні працювали навіть під окупацією (відео) Комаровський назвав фактори, що збільшують ризик підхопити чорну цвіль Комаровський назвав фактори, що збільшують ризик підхопити "чорну цвіль" Як розпізнати інсульт: головні ознаки і перша допомога Як розпізнати інсульт: головні ознаки і перша допомога Без страху та відпочинку: на Київщині дві лікарні працювали навіть під окупацією (відео) Без страху та відпочинку: на Київщині дві лікарні працювали навіть під окупацією (відео) Комаровський назвав фактори, що збільшують ризик підхопити чорну цвіль Комаровський назвав фактори, що збільшують ризик підхопити "чорну цвіль" Як розпізнати інсульт: головні ознаки і перша допомога Як розпізнати інсульт: головні ознаки і перша допомога Без страху та відпочинку: на Київщині дві лікарні працювали навіть під окупацією (відео) Без страху та відпочинку: на Київщині дві лікарні працювали навіть під окупацією (відео)

Засоби, що застосовуються під час місцевої терапії: нафтифін, циклопірокс, аморолфін, ефіноконазол. Лікування триває до шести місяців, іноді – до року.

Системне – приймання препаратів внутрішньо по одній таблетці один раз на день. Цей метод ефективніший.

Плюси: діюча речовина кров’ю доставляється у всі тканини, знищуючи грибок скрізь.

Мінуси: багато побічних ефектів та протипоказань.

Найкращими засобами вважаються тербінафін (ламізил), ітраконазол та флуконазол. До речі, флуконазол призначають тоді, коли нічого іншого не можна застосовувати через наявні стани чи хронічні захворювання.

"Найкраще застосовувати комплексне лікування - пігулки та мазі за інструкцією. За можливості до всіх цих засобів вдаватися лише після відвідування лікаря", - радить Комаровський.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW