"Викрали частину робочих файлів міста": наслідки кібератаки на Львів



Частина робочих файлів міста була викрадена і опублікована на ворожих телеграм-каналах.

Станом на 16 травня у пресслужбі Львівської міськради повідомили, що під час російської кібератаки на мережі мерії викрали частину робочих файлів міста та опублікували її на ворожих телеграм-каналах. 

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив про наслідки кібератаки 13 травня на Львів. За його словами, окрім руйнування системи управління містом, ворог ставив за мету отримання даних. Частина робочих файлів міста, попри всі системи захисту, була викрадена і опублікована на ворожих телеграм-каналах.

"Працюємо разом з СБУ та Кіберполіцією над подоланням наслідків. У цей час, як і, зрештою, завжди, маємо бути дуже обережними - як в офлайні, так і онлайн", - повідомив Андрій Москаленко.

Зазначили, що 13 травня на інтернет-мережі та сервіси Львівської міської ради було здійснено одну з наймасштабніших хакерських атак. Упродовж 2 днів вдалося відновити частину сервісів, сайт мерії працює. Із 24 лютого ІТ-фахівці відбили понад 100 спроб хакерських атак на Львівську міську раду.

Читайте також: У Маріуполі ворог продовжує масовані артилерійські та авіаційні удари, - Генштаб ЗСУ

Фото на головній умовне: elevatorist.com



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW