Окупанти обіцяють маріупольцям, що їх квартири відремонтують китайці



Біля 90% будинків в Маріуполі пошкоджені в більшому або меншому ступені. Деякі будинки не підлягають ремонту, деякі можна відновити. Окупанти розпочали збір заяв від місцевих мешканців на відшкодування зруйнованого майна.

Як розповіла 0629 маріупольчанка Ольга К., вона з матір’ю вже подала заявку на відшкодування. Довелось відстояти чергу.

Збір заяв відбувається в приміщенні колишнього міського  Центру зайнятості. 

Для того, щоб пошкоджене майно відшкодували, треба подати заявку і написати, що будинки були зруйновані в результаті дій української армії. Люди пишуть, бо вони живуть в інформаційному вакуумі і не розуміють, чи будуть їх звільняти, чи ні, а якщо окупанти надовго, то треба ж якось вирішувати проблеми.

При прийомі заяв співробітники соціального центру запевняють, що вже в серпні люди отримують відремонтовані квартири. «Кажуть, відновлювати Маріуполь будуть китайці, тому все буде робитися швидко», - запевнила пані Ольга.

Дуже дивно, що руйнували місто – росіяни, а відновлювати мають чомусь китайці.

Але така швидкість стосується тільки тих будинків, які були пошкоджені частково.

«Якщо ваша квартира згоріла вщент або сам будинок обрушився після обстрілу, то в такому випадку, щоб отримати компенсацію, треба звертатися в слідчий комітет. Це дуже довга процедура. Має вийти слідчий на місце, задокументувати, оцінити масштаб руйнувань. І після рішення суду буде затверджена сума компенсації. Коли це буде сплачено – ніхто не каже зараз. Просто запевняють, що дуже скоро місто відродиться і буде краще, ніж було», - розповідає маріупольчанка.

Ну а поки цього не сталося, окупанти розселяють людей, які залишились без житла, в чужі квартири, які вціліли.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW