У Маріуполі втратила мати, брата та чоловіка. У Запоріжжі з пологового будинку виписали жінку з сином загиблого азовця, - ФОТО



У Запоріжжі з пологового будинку зустріли дружину загиблого бійця полку “Азов”. Чоловік загинув під час оборони Маріуполя, не дочекавшись народження сина. Жінка також втратила на війні маму та брата, залишившись сама з трьома дітьми.

Про це повідомляє Укрінформ.

“В мене вперше така виписка…. Не чекала, що буде стільки людей, думала, що лише діти будуть”, - зазначила Тетяна.

Сина вона назвала Іллею, як мріяв загиблий чоловік - Олексій. Жінка наголосила, що діти зараз надають їй сил та змушують жити далі.

“Я розумію, що не можна здаватись, а треба боротись. Це показали не тільки мій брат, чоловік та мама, а й ті хлопці, які зараз боронять Маріуполь. Я нічого не знаю про обставини загибелі чоловіка та мами. 19 квітня з Олексієм говорили по телефону, він мав вийти на зв’язок через 6 днів… 21 квітня загинув”, - розповіла жінка.

Її мати - Наталя - загинула 3 травня. Вона працювала військовою психологинею в полку “Азов”. В 2018 році загинув брат - Юрій Луговський, мама зайняла в полку його місце.

“Мама приїхала допомагати мені з середньої донькою, коли я народила її, і так сталося, що хлопці запропонували працювати психологом. Її це надихало та надавало сил, щоб перебороти смерть брата. Вона в хлопцях бачила свого сина, хотіла допомогти усім”, - згадує Тетяна.

Зустрічати її з пологового будинку прийшли побратими загиблих родичів. Колишній боєць “Азову” Кирило сказав, що підтримуватимуть Тетяну, адже вона багато втратила на цій війні.

“Азовська сім’я дуже велика - це не тільки бійці, це їхні діти, родини в цілому. Ми намагаємось піклуватись про всіх. Держава допомагає, але ми звикли довіряти в першу чергу своїй родині”, - наголосив Кирило.

Хлопець добре знав брата Тетяни, разом проходили службу в одному батальйоні.

Військовослужбовці закликають: наразі весь світ має зробити все, щоб витягнути тих, хто лишився в Маріуполі.

“Вони, по суті, врятували Південь, бо невідомо що було б із Запоріжжям, якби хлопці з Маріуполя не сконцентрували на собі по факту цілу дивізію російських військ з технікою. Запоріжжя ціле, бо хлопці там залишились”, - додали бійці.

Щодо Тетяни, то жінка з трьома дітьми (4-річна Аня, 2-річна Віка та новонароджений Ілля) поки планує залишитись у Запоріжжі, а коли найменша дитина трохи підросте, то, мабуть, поїдуть на захід країни, де живе Тетянина бабуся.

Фото Укрінформ

Читайте також: На "Азовсталі" загинула психолог полку «Азов», - ФОТО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW