Директорка Маріупольського краєзнавчого музею кличе співробітників на роботу



Директорка Маріупольського краєзнавчого музею Наталія Капуснікова кличе всіх працівників музеїв, які ще залишились в місті, на роботу.

Про це 0629 розповіла співробітниця на умовах анонімності.

Каже, що на роботу треба вийти вже у вівторок, 17 травня.

Умови роботи та оплати праці поки що Капуснікова не повідомляє, говорить, що на всі питання дасть відповідь на зборах у вівторок.

Нагадаємо, що раніше Наталія Капуснікова пішла на співпрацю з окупантами. Колаборантка добровільно передала росіянам практично безцінні оригінали картин Куїнджі і Айвазовського.

Що цікаво, за інформацією окупантів, зберігалися ці картини не в архівних фондах, а на квартирі у Капусниковій. 

Раніше директорка Художнього музею імені Куінджи Тетяна Булі повідомляла, що особисто принесла в архівні фонди краєзнавчого музею ці картини.

Яким чином вони опинились у директорки дома – не зрозуміло. 

До відома. В Маріуполі до війни працювало три міські музеї: краєзнавчий, народного побуту, художній, а також виставковий зал імені Куінджі. Працювали також приватні музеї. 

Під час військового наступу росіян на місто суттєво постраждав Художній музей. А Маріупольскій краєзнавчий був знищений майже повністю. 

Читайте також: Окупанти викрали картини Куїнджі в Маріуполі. Хто відкрив сховище росіянам, і що взагалі відбувалось в музеї, - ФОТО, ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW