Відновлення Чернігова після обстрілів: влада міста звернулася до 50 найбагатших країн світу про шефство



Чернігівська влада звернулася до 50 найбагатших країн світу про шефство у відновленні міста після обстрілів. Це країни з найвищим рівнем ВВП на душу населення, сказав міський голова Владислав Атрошенко.

Про це повідомляє «Суспільне Чернігів».

– Ми понаписували на 50 країн, посольства кожної країни написали листа з проханням надати інформацію щодо державних програм, приватних корпорацій, приватних фондів, які б могли взяти участь у відновлення міста Чернігова. Підтримати коштами. Якщо це коштами – будь ласка, створіть фонд, призначте свою спостережну раду, і самі витрачайте ці кошти. Якщо це галузева підтримка: освіти, спорту, будь-якої іншої галузі, яка цікава – ми раді такій підтримці, – говорить Владислав Атрошенко.

Крім того, посадовці звертаються за допомогою до закордонних приватних фондів та приватних корпорацій. Паралельно звертаються до архітектурних бюро та проєктних організацій, щоб розробити проєкти, на які потім просити гроші.

– Ми зацікавлюємо наші проєктні організації, наші архітектурні бюро робити передпроєктні пропозиції, залучати більш серйозні проєктні організації з тим, що і ви також, якщо виділять кошти і буде відбудова, зможете на субпідряди десь приймати якусь участь. Ми коло зацікавлених людей у відбудові з їхніми знаннями, з їхніми портфоліо партнерів намагаємося максимально розширити. На сьогодні я не маю тієї кількості фахових своїх підлеглих, які цим займалися багато років. Треба залучати. Через зацікавленість зараз декілька меморандумів вже скинули нам. Деякі такі цікаві пропозиції. Вже перший меморандум ми будемо підписувати, – зазначив керманич міста.

Також міська рада зараз працює над тим, аби у Чернігова було нове місто-побратим. Зараз займаються підготовкою підписання договору про співпрацю з польським містом, що має близько 200 тисяч населення. Воно стане найбільшим європейським партнером Чернігова.

– Я сподіваюсь, що це будуть ті стосунки, які зможуть дати практичні результати, щоб це місто було провідником нашим у європейські країни. Я маю на увазі не якусь допомогу, що нам вони дадуть якісь списані їхні автобуси чи ще щось. Мені не це потрібно. Мені потрібно, щоб вони були провідником і були зацікавлені в нашому розвитку і давали інформацію про всі існуючі, які можливо, програми урядові інших країн, цікаві проєктні рішення у певних напрямках і таке інше, – каже Владислав Атрошенко.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW