В Україні одночасно оформлятимуть закордонний і внутрішній паспорти



В Україні запроваджують процедуру одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорту.

Про це повідомила голова міграційної служби Наталія Науменко під час брифінгу в Укрінформі на тему: «Робота Державної міграційної служби в умовах війни»,  пише Сайт міста Чернівці 0372.ua

Очільниця міграційної служби зазначила, що уряд ухвалив відповідну постанову і майже все готово для її реалізації.

«Ми говоримо про експериментальний проєкт, який надасть можливість одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорту нашим громадянам. Скористатися цією послугою громадяни зможуть після офіційного опублікування цієї постанови та врегулювання нами деяких технічних можливостей щодо її реалізації», - сказала Науменко.

За її словами, новація дозволить спростити процедуру отримання громадянами внутрішнього та закордонного паспортів.

«Ми розуміємо, як важливо швидко й безпроблемно отримати нашим громадянам ці два документи в сучасних умовах. Громадяни зможуть приходити до міграційної служби не чотири рази, як це було донині, а два рази – щоб подати документи на ID-картку та закордонний паспорт, а потім одночасно отримати одразу два документи», - наголосила Науменко.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на засіданні 7 травня затвердив експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Читайте також:У Чернівцях водоканалу з міського бюджету виділять понад 13 млн грн. - рішення виконкому

Буковинські правоохоронці викрили лікарку, яка видавала сертифікати про вакцинацію від COVID-19



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW