Залякували і вимагали гроші у підприємців: в Одесі затримали учасників злочинної групи, - ФОТО



В Одесі СБУ затримала учасників кримінального угруповання, яке залякувало людей та «вибивало» гроші.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Під час спецоперації в Одесі Служба безпеки України нейтралізувала організоване угруповання, яке тероризувало мешканців регіону і вимагало гроші з підприємців. За даними слідства, до складу банди входили громадяни РФ та України, переважно вихідці з північного регіону Кавказу, які раніше неодноразово були засудженні до ув’язнення за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Оперативники СБ України встановили, що зловмисники вимагали з громадян повернення неіснуючих боргів, а з підприємців - щомісячну «данину». У разі відмови платити гроші, учасники групи погрожували постраждалим фізичною розправою.

Співробітники спецслужби задокументували факт вимагання 100 тисяч гривень з підприємця, який займався готельним бізнесом. Правоохоронці затримали чотирьох активних учасників банди під час передачі другої частини грошей.

Раніше було задокументовано отримання зловмисниками першої частини «траншу». Крім того, у одного з учасників угруповання правоохоронці виявили посвідчення однієї з волонтерських організацій, яким зловмисники почали «прикривати» свою злочинну діяльність з початком широкомасштабного вторгнення рф в Україну. Один із зловмисників був нещодавно звільнений з київського СІЗО та очікував на екстрадицію.

Наразі фігурантам провадження повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для затримання і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до діяльності угруповання. 

Залякували і вимагали гроші у підприємців: в Одесі затримали учасників злочинної групи, - ФОТО, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW