Спалив рашистський бензовоз та попередив ЗСУ про наближення орків: як дід Валентин на Київщині зупинив наступ ворога, - ВІДЕО



Дід Валентин, не вагаючись, вступив до тероборони і став на захист Київщини та України. Так літньому чоловікові, із подвір’я в Бучі, вдалося знищити ворожий бензовоз та попередити військових Збройних Сил України про рух ворожої колони.

Про це повідомляє Територіальна оборона ЗСУ.

Ми маємо Telegram-канал. Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Бойовий дід Валентин знищив ворожий бензовоз з-за паркану власного будинку: чоловік вистрілив по ньому з РПГ-18 "Муха". А на додачу ще й закидав рашистів трьома гранатами. Четверту залишив для себе про всяк випадок, якщо б взяли у полон.

Коли я побачив, як вони заходять на нашу вулицю, переглянув з-за паркана, що вони вже біля школи їдуть, десь метрів 100-150 від мого дому, я все приготував, – розповідає він. – Став на причіп за гілками дерев, щоб вони не могли мене розгледіти. Прицілився. І перший у мене був вистріл із "Мухи" у бензовоз. 4 БМП пройшли вперед, я їх пропустив, а бензовоз мав перекрити всім дорогу, бо їхав не порожній. Вдалося мені трошки, він зупинився поперек дороги і загорівся. Техніка, яка була позаду, проїхати вже не змогла, - зазначив тероборонівець.

Тоді дід Валентин почав кидати одну за одною гранати. Коли окупанти відкрили вогонь, то він перескочив за свою хату, до сусідів – і вже звідти подзвонив військовим ЗСУ, які дислокувались на той момент у місцевому торговельному центрі "Жираф". Попередив про наступ російських окупантів.

І наші через 5-7 хвилин почали стріляти із "Жирафа" по орках. Пішли сильні вибухи. А за хвилин 40 все стихло, – додає дід Валентин.

Нагадаємо, раніше ми писали про сміливу 70-річну жінку із Мотижина, яка протягом двох тижнів здійснювала наводку для української артилерії. Завдяки її героїчним діям ЗСУ зуміли знищити близько 100 одиниць ворожої техніки.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW