У Тернополі скасують комендантську годину?



Часто тернополяни скаржаться на обмеження, що діють в комендантський час, мовляв, на території Тернопільщини активні бойові дії не ведуться, тож постає питання про його скасування.

Проте говорити про повне скасування комендантської години на певних територіях, навіть якщо там не чути вибухів та обстрілів, наразі зарано, адже небезпечна ситуація зберігається по всій країні.
Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі телемарафону, повідомляють на сайті "Тернополяни".
За словами Монастирського, правоохоронна система успішно пройшла напружені 8-10 травня, коли від рашистів слід було очікувати чого-завгодно.
"Могли бути провокації та підступи диверсійних груп, тому всі правоохоронці працювали у надзвичайно посиленому режимі. Водночас зазначу, що у посиленому режимі правоохоронна система працює з початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну. Ми бачили і рекомендували запровадження комендантської години на більшості територій країни. Деякі регіони самостійно встановлювали збільшений комендантський час, зокрема, ті області, які знаходяться поблизу територій з активними бойовими діями", — наголосив він.

Міністр внутрішніх справ України також додав, що запровадження комендантської години, навіть на території Західної України, виправдало себе, і не треба ним нехтувати.
"Нам ще прийдеться деякий час жити з комендантським часом по всій країні. Це та можливість, яка створює правоохоронцям умови для успішного відпрацьовування сигналів небезпеки, зокрема, для запобігання діяльності диверсійно-розвідувальних груп. Крім того, люди продовжують активно пересуватись країною, в’їжджають та виїжджають по різним регіонам. Я думаю, що ще зарано говорити про повне скасування комендантської години на певних територіях, навіть, якщо там не ведуться бойові дії. Небезпека зберігається по всій Україні", — підкреслив Денис Монастирський.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW