Павло Кириленко розповів про військову та гуманітарну ситуацію на Донеччині в ефірі національного телемарафону



Голова Донецької ВА розповів в ефірі національного телемарафону, як сьогодні живе Донеччина

Щодо воєнної ситуації

Кириленко зазначив, що обстріли не припиняються по всій лінії фронту.

«Найгарячіші – Мар’їнка, Красногорівка, Торецька громада, Лиманський напрямок з півночі. Ворог намагається просунутися по своїм позиціям, але йому це не вдається» - розповів очільник області.

Також Павло Кириленко додав, що ворог гатить не лише по позиціях наших захисників, а й по об’єктах цивільної інфраструктури.

«Азовсталь»

Очільник розповів, що всіх жінок та дітей з території заводу було евакуйовано. Наразі триває складна процедура щодо евакуації українських військових з «Азовсталі».

Щодо гуманітарної ситуації

Не дивлячись на ускладнення логістичних маршрутів через постійні обстріли російськими окупаційними військами, станом на 11 травня гуманітарні вантажі розподілені по керівництвах міст та військових адміністрацій.

«Весь гуманітарний вантаж, від пального до продуктів харчування, розподілений відповідним чином по керівництвах міст та керівництвам військових адміністрацій. Все працює злагоджено. Люди забезпечені всім необхідним» - додав у своєму виступі Кириленко.

Також голова Донецької ВА доповів, що існує проблема з водопостачанням на території області. Так на півночі Донеччини водопостачання повністю відновлено. Натомість існує велика проблема з водопостачанням на тимчасово окупованих територіях області.

«Так звана армія «днр» перебила й електроживлення і водонасосні станції, які доставляли воду на тимчасово окуповані території. Таким чином самі себе позбавили водопостачання» - додав Кириленко

Вам може бути цікаво:

  • Через військові обстріли у Краматорському районі було пошкоджено склад з аміачною селітрою

  • Святогірськ: ворог поцілив ракетами по скитах Свято-Успенської Святогірської лаври

  • Слов’янськ зазнав ракетного обстрілу

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW