російські хакери намагались знестурумити один з регіонів України



Від початку війни кількість кібератак на критичну інфраструктуру в енергетичному секторі значно зросла.

Про це повідомляє Дерспецзв'язку.

За словами заступника Міністра енергетики Фаріда Сафарова, загальна кількість подій, пов’язаних із кібербезпекою, які було зафіксовано від початку війни (за 47 днів), становить понад 200 000. Для порівняння – за весь минулий рік їх було близько 900 000. Кількість DDos атак від початку війни зафіксовано більше 50, для порівняння – минулого року їх було лише дві.

Також за останній тиждень було приблизно 20 000 спроб атак на інфраструктуру власне Міністерства енергетики. Але завдяки команді фахівців як Міністерства, так і галузевих кіберцентрів у сфері енергетики, інших держорганів, яка постійно працює і контролює ці процеси, вдається відбивати атаки.

«Міністерство енергетики у співпраці з Держспецзв’язку докладає багато зусиль, щоб попередньо все моніторити, до цих процесів долучається Служба безпеки. Встановлюються сенсори, які дозволяють спеціалістам CERT-UA завчасно бачити індикатори компрометації, попереджати про ймовірні атаки. Найголовніше в цьому – це командна робота 24/7, якщо вже виявили факти компрометації», – наголосив заступник Міністра.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW